ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ epcon.gr

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2007. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ
Αρχαίο Θέατρο 'ΔΩΔΩΝΗ', Νομός Ιωαννίνων Το Γεφύρι της Άρτας, Νομός Άρτας Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Νομός Θεσπρωτίας Πρέβεζα, Νομός Πρέβεζας
13/6/2024
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
για την Τέχνη

Άλλες προτάσεις του EPCON για: 

http://www.rleggat.com/photohistory/

Πρόκειται για ένα καλά ενημερωμένο site για την ιστορία της φωτογραφίας με ένα πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό και παραπομπές σε μουσεία σχετικού με το θέμα της φωτογραφίας ενδιαφέροντος, σε σημαντικούς ανθρώπους των αρχών της φωτογραφικής τέχνης και σε σημαντικές διαδικασίες επεξεργασίας, στυλ και ρεύματα που αναπτύχθηκαν σε αυτό τον χώρο. Την απλότητα στο σχεδιασμό του site αναπληρώνει επάξια το πλούσιο υλικό που θα ανακαλύψει κανείς αν περιηγηθεί στις σελίδες του.

http://www.gfc.gr/

Είναι το site του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που σας ξεναγεί στο προφίλ του, τα προγράμματα, την προώθηση και τη διανομή, την ειδησεογραφία, σε σχετικούς με το θέμα οργανισμούς και κυρίως μέσα από ένα μεγάλο αρχείο σε όλες τις παραγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί ή πραγματοποιούνται και σε μια ενημερωμένη λίστα με σκηνοθέτες και την φιλμογραφία τους.

http://www.greekarchitects.gr/

Αυτή είναι η ελληνική Πύλη για την Αρχιτεκτονική, μια προσπάθεια να καταγραφούν και να αναλυθούν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά διάφορα αρχιτεκτονικά θέματα, καθώς και ζητήματα θεωρίας και πράξης που απασχολούν το σημερινό αρχιτέκτονα. Μέσα από τη συστηματική αυτή προσπάθεια στοχεύει να αποτελέσει μια βάση δεδομένων στην οποία θα μπορεί να ανατρέξει ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης και να αναζητήσει μέσα από τις υπηρεσίες της, πληροφόρηση, αρθρογραφία, σχετικά θέματα, ειδήσεις και εκδηλώσεις.

http://www.greatbuildings.com

Καλωσήρθατε στη μεγαλύτερη συλλογή κτιρίων από όλο τον κόσμο και μέσα από την ιστορία μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πύλη αρχιτεκτονικής που πρέπει να αποτελεί τον οδηγό και το σταθερό σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για τρισδιάστατα μοντέλα, εικόνες, αρχιτεκτονικά σχέδια, σημειώσεις, βιβλιογραφία, χρήσιμες συνδέσεις στο internet, διάσημους σχεδιαστές. Καλύπτει, επίσης, τις νέες τάσεις και τα σύγχρονα ρεύματα και διαθέτει ένα καλά ενημερωμένο online μαγκαζίνο.

http://www.absolutearts.com

Μια Πύλη στο internet για την τέχνη και τον κόσμο της. Ένα καλά ενημερωμένο site, απόλυτα καλλιτεχνικού χαρακτήρα, από όπου μπορείτε να αντλήσετε, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία πληροφοριακού υλικού, χρήσιμα στοιχεία, να ερευνήσετε πτυχές της τέχνης που σας ενδιαφέρουν, να θαυμάσετε τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα καλλιτεχνών, να βρεθείτε στη μεγαλύτερη «αγορά» προϊόντων τέχνης και παράλληλα να απολαύσετε μια πλούσια ειδησεογραφία ανάλογου ενδιαφέροντος με τα θέματα που διαπραγματεύεται το site.

http://www.culture.gr

Πρόκειται για τον επίσημο αλφαβητικό κατάλογο των Μουσείων του Ελλαδικού χώρου, που φιλοξενούνται στον δικτυακό τόπο του Υπουργείου Πολιτισμού. Εδώ θα βρείτε στοιχεία και φωτογραφίες για κάθε μουσείο, περιγραφή της φυσιογνωμίας, των στόχων και των δραστηριοτήτων του, χρήσιμες πληροφορίες για τις συλλογές που φιλοξενεί και κάποιες φωτογραφίες των εκθεμάτων, καθώς και το url του δικτυακού τόπου του μουσείου, όταν υπάρχει.

http://www.benaki.gr

Μέσα από τον δικτυακό τόπο του Μουσείου Μπενάκη θα ενημερωθείτε για την ιστορία, το έργο και τους στόχους του, τις δραστηριότητές του, τις τρέχουσες εκθέσεις που φιλοξενεί. Θα πληροφορηθείτε για τα αρχεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα και κυρίως για τις συλλογές του, που συνολικά αριθμούν πάνω από 33.000 έργα, τα οποία καταγράφουν το χαρακτήρα του Ελληνικού κόσμου στην ιστορική του διαδρομή από την αρχαιότητα μέχρι το 1922 χρονιά που σημαδεύει η Μικρασιατική Καταστροφή.

http://www.cycladic-m.gr

Είναι το site του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης του Ιδρύματος Νικολάου Π. Γουλανδρή. Πρόκειται για την παρουσίαση στο internet του Μουσείου, με ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση, τους σκοπούς και το έργο του, τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, πληροφορίες για τα προϊόντα που πωλούνται και το cafe που λειτουργεί και ιστορικά στοιχεία για τις εγκαταστάσεις του.

http://www.artonline.it

Ιταλικό site, που όμως διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο ένα πλούσιο υλικό αφιερωμένο στην τέχνη.

Στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται, η δυνατότητα αναζήτησης των σημαντικότερων καλλιτεχνών της ιστορίας και των αριστουργημάτων τους, καθώς και των μεγαλύτερων ονομάτων της τέχνης του 20ου αιώνα, μια επιλογή από τις καλύτερες εκθέσεις που πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί (ημερολόγιο) και ένα online ταξίδι στις ιστοσελίδες των σημαντικότερων μουσείων και συλλογών τέχνης ανά τον κόσμο.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ακυλίνας και Θεοδώρου μάρτ., Άννης οσίας
Της Αναλύψεως