ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ epcon.gr

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2007. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ
Αρχαίο Θέατρο 'ΔΩΔΩΝΗ', Νομός Ιωαννίνων Το Γεφύρι της Άρτας, Νομός Άρτας Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Νομός Θεσπρωτίας Πρέβεζα, Νομός Πρέβεζας
22/4/2025
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χλωρίδα της Ηπείρου
• ΑΓΓΕΛΙΚΗ
• ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ
• ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ
• ΑΧΙΛΛΕΙΑ
• ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ
• ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
• ΒΑΤΟΣ
• ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
• ΒΙΣΚΟΣ
• ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ-ΚΝΙΚΟΣ
• ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ
• ΕΛΑΤΟ
• ΚΑΡΥΔΙΑ
• ΚΑΣΤΑΝΙΑ
• ΚΕΡΑΣΙΑ
• ΚΡΕΜΜΥΔΙ
• ΛΑΠΑΤΟ
• ΛΑΧΑΝΟ
• ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
• ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ
• ΜΑΡΟΥΛΙ
• ΜΕΝΕΞΕΣ
• ΜΕΝΤΑ
• ΜΗΛΙΑ
• ΜΟΛΟΧΑ
• ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ
• ΠΑΣΧΑΛΙΑ
• ΠΕΥΚΟ
• ΠΙΚΡΑΛΙΔΑ
• ΠΡΙΜΟΥΛΑ-ΚΟΥΛΙΑΣΤΡΑΝΤΟ
• ΡΙΓΑΝΗ
• ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ-ΣΑΟΥΓΚΟΥ
• ΣΕΛΙΝΟ
• ΣΚΟΡΔΟ
• ΣΠΑΝΑΚΙ
• ΤΙΛΙΟ
• ΤΡΙΚΟΚΚΙΑ
• ΤΣΑΪ
• ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
• ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΟ
• ΦΡΑΟΥΛΑ
• ΦΤΕΡΗ
• ΧΑΜΟΜΗΛΙ

ΣΠΑΝΑΚΙ (SPINACIA OLERACEA)

      Γνωστό το όμορφο φυτό με τα μικρά πράσινα φύλλα. Καταναλώνεται ως τρόφιμο και ως διαιτιτικό. Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, ιώδιο. Θα αποκτήσουμε ζωογόνο κρασί αν ρίξουμε μερικά φύλλα σπανακιού και τα αφήσουμε να μουσκέψουν για μία εβδομάδα. Είναι τονωτικό, διουρητικό, καταπραϋντικό. Δεν πρέπει να καταναλώνεται από ανθρώπους που αποφεύγουν το σίδηρο και από όσους πάσχουν από υπέρταση του αίματος.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: 25/99 - Πηγή: ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ





.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ναθαναήλ αποστ., Νεάρχου, Θεοδώρου Συκεώτου
Γ' Διακαινησίμου