Η αξιόλογη θεραπευτική αξία του κοινού λάχανου είναι αρκετά γνωστή και συχνά χρησιμοποιείται για διαιτιτικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. Το ζουμί βρασμένου λάχανου είναι αποτελεσματικό κατά του βήχα, της βραχνάδας και της βρογχίτιδας. Είναι επιπλέον κατά του άσθματος, της πλευρίτιδας και των βρογχικών. Τα φύλλα ψημένου λάχανου στο φούρνο και τοποθετημένα στο στήθος συντελούν στη θεραπεία του αναπνευστικού συστήματος. Φύλλο λάχανου πάνω σε τραύματα καταπραύνει τον πόνο. Περιέχει βιταμίνες A,B,C, θειάφι που είναι τονωτικό, ευεργετικό και κατά του εκζέματος αλλά δεν είναι καλό για τους πάσχοντες από συκώτι.