ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30', ΨΗΣΙΜΟ: 40'
ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 1 βιτάμ
- 1 κιλό βούτυρο
- 300-400 γρ. αμύγδαλα
- 2 κρόκους αυγών
- 4 βανίλιες
- 2 κιλά περίπου αλεύρι "Αλλατίνη"
- 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
- ζάχαρη άχνη
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Χτυπάμε το βούτυρο, το βιτάμ και ένα φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, μέχρι το μείγμα να "ασπρίσει" πολύ. Προσθέτουμε τα μισά αμύγδαλα, το κονιάκ, τις βανίλιες και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και μετά από πολύ "χτύπημα" το άλλο μισό αλεύρι.
Έπειτα, πλάθουμε το μείγμα σε σχήματα της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τους κουραμπιέδες και στη συνέχεια τους καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη.
|