ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
-150 γραμμάρια καρυδόψιχα
-150 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
-150 γραμμάρια φρουϊ γλασέ κομμένα
-100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
-μια κουταλιά σιρόπι ή μέλι για να ενωθούν τα υλικά της γέμισης
Ζύμη:
-1/2 κιλό αλεύρι
-1/2 κουταλιά σόδα
-3 κουταλιές λάδι
-λίγο χλιαρό νερό
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Τη ζύμη την κάνουμε χονδρό φύλλο και κόβουμε με το στόμιο ενός ποτηριού στρογγυλά κομμάτια. Στη μέση του κάθε κομματιού βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στο φούρνο 50 λεπτά. Τα ραντίζουμε με ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
|