ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
-1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
-1 φλιτζάνι γάλα
-5 φλιτζάνια αλεύρι
-2 φλιτζάνια ζάχαρη (500 γραμμάρια)
-5 αυγά
-1 κουταλάκι γεμάτη σόδα
-1 κουταλάκι κρεμόριο
-χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
-άχνη ζάχαρη για στόλισμα
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη. Ξεχωριστά τους κρόκους με την άλλη μισή. Τα ασπράδια μαρέγκα. Ρίχνουμε στο βούτυρο το λεμόνι με τη σόδα και το γάλα, μετά τους κρόκους, τα ασπράδια, το κρεμόριο, διαλυμένο σε χλιαρό νερό και το αλεύρι. Ψήνουμε στο φούρνο περίπου για 1 1/2 ώρα. Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.
|