ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 350 γραμμάρια ζάχαρη
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 350 γραμμάρια βούτυρο
- 350 γραμμάρια αμύγδαλα(ψίχα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα)
- 4 αυγά
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά και τα ενώνουμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, να γίνει η ζύμη σαν του κουραμπιέ. Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα. Φτιάχνουμε κουραμπιέδες από τη ζύμη, τους αλείφουμε με μαρέγκα, τους κυλάμε στα αμύγδαλα και τους βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο να πάρουν χρυσαφί χρώμα(όχι να κοκκινίσουν).
|