ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (ΖΑΓΟΡΙ)

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10,  ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30',  ΨΗΣΙΜΟ: 40-45'
ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 18 γρ. μαγιά μπύρας
- 2 ποτήρια γάλα
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 9 ποτήρια αλεύρι
- 1 ποτήρι πορτοκάλι ξυσμένο
- 1 ποτήρι βούτυρο
- 1 κουταλάκι αλάτι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Λιώνουμε τη μαγιά μπύρας σ' ένα ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο ρίχνουμε επίσης ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη.

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το μείγμα της μαγιάς, τα χτυπημένα αυγά, το γάλα, το πορτοκάλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Τα δουλεύουμε όλα μαζί, προσθέτουμε και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά να γίνουν όλα μια καλή ζύμη και την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βάζουμε το ταψί με τη ζύμη πάνω σε ζεστό νερό να γίνει. Όταν γίνει, την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να ξαναγίνει και τη ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να γίνει. Όταν γίνει (για τρίτη φορά) είναι έτοιμη για ψήσιμο.

©2005 Epirus Connection