ΦΛΟΓΕΡΑ (ΜΕΤΣΟΒΟ)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30',  ΨΗΣΙΜΟ: 30'
ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 1 κιλό κανταΐφι
- 2 πακέτα έτοιμα φύλλα
- 1 1/2 κιλό καρύδια
- 1 κιλό βούτυρο
- 3 βανίλιες
- 3 χούφτες ζάχαρη
- κανέλα
- γαρίφαλο
Για το σιρόπι:
- 6 ποτήρια νερό
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι μέλι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Απλώνουμε 3 φύλλα, τα αλείφουμε με βούτυρο και στρώνουμε επάνω τους λίγο κανταΐφι. Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλα και το
γαρίφαλο και προσθέτουμε το μείγμα πάνω στο ήδη στρωμένο κανταΐφι.
Μαζεύουμε τα φύλλα ρολό και τα κόβουμε κομμάτια. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι και το γλυκό είναι έτοιμο.

©2005 Epirus Connection