ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ώρα 45'
ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- Αλεύρι σταρένιο: για 12 φύλλα
- Κρέας: 1 1/2 ως 2 κιλά
- Κρεμμύδια: 1 ως 1 1/2 κιλό
- Βούτυρο: 200 γραμμάρια
- Πιπέρι μαύρο
- Αλάτι: ανάλογο
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Πλάθετε 10-12 φύλλα. Απ' αυτά αφήνετε τα 2 άψητα και τα υπόλοιπα τα ψήνετε.
Κρέας πρόβειο, γίδινο ή χοιρινό, ως 2 κιλά. Αφού το κόψετε μερίδες, το καβουρντίζετε με βούτυρο, πιπέρι, αλάτι και δυο τρία μεγάλα κρεμμύδια και το βράζετε καλά.
Απλώνετε στο ταψί τα 2 άψητα φύλλα και πάνω τους 1 ψημένο. Γυρίζετε τα φύλλα στα χείλη του ταψιού και κάνετε κόθρο (διπλώνετε τα άκρα των φύλλων της πίτας). Μέσα τρίβετε τα υπόλοιπα ψημένα φύλλα. Πάνω τους τοποθετείτε κανονικά τις μερίδες το κρέας και μετά ρίχνετε το ζουμί από το βρασμένο κρέας. Τέλος ραντίζετε την πίτα με λιωμένο βούτυρο.
Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η κοτόπιτα, με τη μόνη διαφορά ότι το κρέας είναι από μεγάλη κότα.
Σερβίρεται ως κύριο φαγητό.
|