ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΛΑΧΑΝΟ (ΜΕΤΣΟΒΟ)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ώρα 30'
ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 1 λάχανο
- 1 κιλό κιμά
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 1 χούφτα ρύζι
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι (μαύρο)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βγάζετε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου, τα ζεματάτε και τα στραγγίζετε. Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι και τα μπαχαρικά και βάζετε από λίγο πάνω στο φύλλο κάθε λάχανου, κλείνοντάς το.

Στη συνέχεια, βάζετε τους ντολμάδες στη χύτρα και προσθέτετε νερό, βούτυρο και αλάτι. Τους αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα και τέλος, τους αυγοκόβετε. Σερβίρονται ως κύριο φαγητό.

©2005 Epirus Connection