ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ (ΖΙΤΣΑ)

ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 2 κιλά χοιρινό κρέας
- 1 1/2 κιλό πράσα καθαρισμένα
- 1 1/2 κιλό σέλινο καθαρισμένο
- 5 μεγάλα κρεμμύδια
- βούτυρο
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Από τα πράσα πρέπει να κρατήσουμε το άσπρο μέρος και λίγο από το πράσινο(όσο είναι τρυφερό). Το ίδιο και από το σέλινο.

Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το κρέας σε μερίδες και το γυρίζουμε να ασπρίσει καλά απ' όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για να βράσει και να περισσέψει περίπου 1 λίτρο.

Όταν είναι μισοβρασμένο, προσθέτουμε τα πράσα και τα σέλινα σε κομμάτια μήκους περίπου 5 εκατοστών, αλάτι, πιπέρι, καθώς και το υπόλοιπο βούτυρο. Αφήνουμε να βράσουν καλά και να φύγουν τα υγρά.

Πριν το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε χυμό λεμονιού.

©2005 Epirus Connection