ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 1 ώρα 30'
ΥΛΙΚΑ-ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ:
- 10 φύλλα
- 1 κιλό κρέας πρόβειο
- 2 κρεμμύδια
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βράζετε το κρέας και το καβουρδίζετε με κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε 5 φύλλα στο ταψί και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια, λαδώνετε το ταψί και απλώνετε τα άλλα 5 φύλλα, έτσι ώστε τα μισά να είναι έξω από το ταψί. Ρίχνετε λίγο ζωμό από το κρέας και τρίβετε μέσα στο ταψί τα φύλλα που έχουν ήδη ψηθεί.
Τοποθετείτε τα κομμάτια του κρέατος μέσα στο ταψί και έπειτα, φτιάχνετε τις γωνίες της πίτας, γυρνώντας μέσα τα φύλλα που ήταν έξω από το ταψί.
Ψήνετε την πίτα στους 280 βαθμούς και την σερβίρετε ως κύριο φαγητό.
|