Γεννήθηκε στην Πράμαντα Ιωαννίνων το 1941
Σπουδές:
α) Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων
β) Πάντειο Πανεπιστήμιο (πολιτικών επιστημών)
γ) Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων
Δημοσιεύσεις:
- Από το 1964 (ποίηση) στα λογοτεχνικά περιοδικά «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ», «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ», «ΑΚΤΙΝΕΣ» κλπ.
- Από το 1982 (κριτική βιβλίου, Θεάτρου και επιφυλλιδιακά άρθρα για τον πολιτισμό) στις ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΑ ΝΕΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΑΥΓΗ».

- Από το 1969 (χίλια πεντακόσια –περίπου- άρθρα σχετικά με τον πολιτισμό: κριτική βιβλίου, θεάτρου κ.α.) στο γιαννιώτικο ημερήσιο τύπο: εφημερίδες «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ», «ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», «ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ», «ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ», «ΠΕΝΝΑ», «ΓΙΑΝΝΙΝΑ» κλπ.
Βιβλία: Από το 1965 δεκαεννέα τίτλοι (βιβλία) από τα οποία εφτά (7) με περιεχόμενο ποίηση δύο ιστορικά, τέσσερα λαογραφικά λευκώματα, δύο δοκίμια και δύο ταξιδιωτικά.
Διακρίσεις: Από επίσημους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς έτυχε τιμητικών διακρίσεων για το έργο του και την προσφορά του στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.
Αναφορές στο έργο του: Βιβλία διαφόρων συγγραφέων (ιστορικών λογοτεχνίας, ανθολόγων, κριτικών κ.α.) περιλαμβάνουν αποσπάσματα έργων του ή ποιήματά του και κάνουν διάφορες κριτικές επισημάνσεις πάνω στο δημιουργικό και συγγραφικό του έργο.
Είναι τακτικό μέλος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, του Ο.Δ.Ε.Γ. (Οργανισμός Διεθνοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας), ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ GRECIA SALENTINA και άλλων Πολιτιστικών Φορέων.
Είναι δωρητής της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και της Βιβλιοθήκης της «Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών».
Γνωρίζει Γαλλικά και (μετρίως) Ιταλικά.

Αρχική σελίδα
Βιογραφικό
Τα έργα του
Κριτικές

Σχεδίαση, γραφικά: Αθηνά Χαρίση
Κατασκευή: Ναταλία Ουμνόβα

©2005 Ιδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ