ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ epcon.gr

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2007. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ
Αρχαίο Θέατρο 'ΔΩΔΩΝΗ', Νομός Ιωαννίνων Το Γεφύρι της Άρτας, Νομός Άρτας Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Νομός Θεσπρωτίας Πρέβεζα, Νομός Πρέβεζας
30/5/2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ειδήσεις Ημέρας

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"

Αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε θέσει εκτός λειτουργίας το πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου "Χατζηκώστα", σύμμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ιδρύματος. Ωστόσο, ερωτηματικά εγείρονται από τις αιτίες που την προκάλεσαν, καθώς προκύπτει ότι οι προηγούμενες διοικήσεις δεν είχαν λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας του συστήματος. Συγκεκριμένα, αναφέρονται ως λόγοι: Η συνεχής λειτουργία, η παλαιότητά του που θα έπρεπε να είχε οδηγήσει, δύο φορές ως τώρα, στην αντικατάστασή του, η έλλειψη εναλλακτικού server, το προβληματικό δίκτυο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η ακαταλληλότητα, η έλλειψη επαρκούς εκπαιδευμένου προσωπικού, καθώς και η μη συνεργασία με εταιρεία που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την άρση της βλάβης.

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος (18/7/2005)


ΑΡΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Σημαντική επιτυχία στον αγώνα για την προστασία των καταναλωτών και των Ελλήνων κτηνοτρόφων, αποτελεί η ανακάλυψη, από κτηνιάτρους της Ν.Α.Ι, αρνιών, τα οποία είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα με πλαστά ενώτια, που τα εμφάνιζαν να προέρχονται από χώρα της Ε.Ε. Και συγκεκριμένα από την Ουγγαρία. Ύστερα από συστηματικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός αρνιών που εκτρέφονταν για πάχυνση και είχαν εισαχθεί από την Ουγγαρία, έφερναν κίτρινα ενώτια, ωστόσο πολλά από αυτά αποδείχθηκαν πλαστά, καθώς δεν ανέγραφαν τους προβλεπόμενους αριθμούς πιστοποίησης. Από τις έρευνες που ακολούθησαν και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι η προμήθεια των αρνιών από τους παχυντές των Ιωαννίνων, έγινε από τους εμπόρους της Βόρειας Ελλάδας. Η Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Α.Ι. Εντόπισε και κατέσχεσε 47 αρνιά με πλαστά ενώτια, ενώ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες μονάδες πάχυνσης. Ο Νομάρχης, Αλ. Καχριμάνης, ενημέρωσε αμέσως τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, που με τη σειρά τους ειδοποίησαν τις Υπηρεσίες της Ε.Ε., προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος (18/7/2005)


ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο κ. ΔΗΜ. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Δημ. Μπαλτογιάννης, Προϊστάμενος της Περιφερειακής Δ/νσης Δασών, είναι ο νέος Γενικός Δ/ντής της Περιφέρειας Ηπείρου. Η επιλογή του έγινε από το αρμόδιο συμβούλιο κρίσεων και επιλέχθηκε ανάμεσα από δέκα και πλέον υποψηφίους για τη συγκεκριμένη θέση. Ο κ. Μπαλτογιάννης, πέρα από ότι υπηρετεί επί σειρά ετών τη δημόσια διοίκηση, έχει υπηρετήσει τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μεγάλη επιτυχία, τόσο από τη θέση του Δημάρχου Μπιζανίου όσο και από εκείνη του μέλους του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ιωαννίνων. Οι άριστες γνώσεις στον τομέα της διοίκησης, αλλά και η εμπεριστατωμένη άποψη που έχει για όλα τα θέματα της περιοχής, αποτελούν σημαντικά και κρίσιμα εφόδια, για να πετύχει και στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων των συναδέλφων του από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι και από τη νέα του θέση θα έχει άριστη συνεργασία μαζί τους, όπως και με όλους τους φορείς, για την αντιμετώπιση και την επίλυση διαφόρων ζητημάτων.

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος (18/7/2005)


ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Α.Ι. ΟΚΤΩ ΝΕΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Τη δημοπράτηση οκτώ νέων οδικών έργων, συνολικού ύψους 1.575.000 ευρώ, ενέκρινε η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού, Εκτέλεσης Έργων, Εκπόνησης Μελετών και Προμηθειών Ιωαννίνων. Επίσης, ανέδειξε τους αναδόχους τριών έργων. Οι δημοπρατήσεις αφορούν τα έργα:
- Κατασκευή οδού Πλατανιά - Γερακάρι (Δ. Παμβώτιδας).
- Αποκατάσταση οδού από 12η επαρχιακή οδό προς Αγία Αναστασία - Μπαουσιούς - Ασπροχώρι, (Δ. Δωδώνης - Σελλών).
- Βελτίωση οδού Λίμνη - Κεφαλόβρυσο & διασταύρωση Βήσσανης (Δ. Δελβινακίου - Άνω Πωγωνίου).
- Βελτίωση - συντήρηση ασφαλτοτάπητα Κατσικά - Δροσοχώρι (Δ. Παμβώτιδας), Πετσάλι - Ασφάκα, (Δ. Εκάλης), Μεσοβούνι - Πάπιγκο (Δ. Κεντρ. Ζαγορίου - Κοιν. Πάπιγκου).
- Βελτίωση - ασφαλτόστρωση οδού Παλαιοχώρι Συρράκου - Ανατολική (Δ. Τζουμέρκων - Παμβώτιδας).
- Βελτίωση - ασφαλτόστρωση οδού Άρδοση - Μουκοβίνα - Άγιος Ανδρέας (Δ. Σελλών - Λάκκας Σουλίου).
- Βελτίωση - ασφαλτόστρωση οδού Γρεβενιτίου - Ιεράς Μονής Βουτσάς (Δ. Ανατ. Ζαγορίου).
- "Αποκατάσταση 21ης επαρχ. οδού στην περιοχή Βερενίκης", (Δ. Μολοσσών), πρ. 150.000 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται, καθώς ήταν άγονη η πρώτη δημοπρασία.

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος (18/7/2005)


ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Προκηρύχθηκε η δράση 3.1.1. που αφορά την παροχή οικονομικών κινήτρων για την ενίσχυση επιδεικτικών έργων καινοτόμων τεχνολογιών, μέσω των πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα" του Γ' ΚΠΣ. Τα ανώτατα ποσοστά δημόσιας επιχορήγησης ανά επιλέξιμη επενδυτική πρόταση για κάθε είδος επένδυσης έχουν καθοριστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου - Δυτικής Ελλάδας σε 50% για αποδέκτες ενίσχυσης που δεν εμπίπτουν στον ορισμό των ΜΜΕ και σε 50% + 15% για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το ύψος του προϋπολογισμού των έργων, που πρόκειται να ενισχυθούν, είναι περίπου 5,5, εκατ. Ευρώ, ενώ δικαίωμα υποβολής επενδυτικής πρότασης έχει κάθε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που δεν συμπεριλαμβάνεται στο δημόσιο τομέα ή κοινοπραξία τέτοιων προσώπων.
Πληροφορίες στο site: www.ypan.gr, στην Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτ. Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα), καθώς και στα κατά τόπους Επιμελητήρια των Νομών της γεωγραφικής περιφέρειας αυτών.

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος (18/7/2005)


Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Οι στρατηγικές επιλογές της χώρας, ενόψει της τέταρτης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, που θα κατανεμηθούν στο πλαίσιο του Δ΄ ΚΠΣ, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τη νέα προγραμματική περίοδο, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Φώλια. Στο ίδιο Συνέδριο παρουσιάστηκαν και οι βασικές προτεραιότητες για την Περιφέρεια Ηπείρου σε επίπεδο κεντρικών αξόνων, αφού θα εξειδικευτούν τους προσεχείς μήνες, μέσα από τον διάλογο, τις ημερίδες και τα θεματικά συνέδρια, που προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας. Καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι διαπραγματεύσεις για το ύψος των κοινοτικών πόρων του Δ’ ΚΠΣ που θα διατεθούν στη χώρα μας, ο κ. Φώλιας εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου την εκτίμηση και την ελπίδα, το τελικό ποσό να μην αποκλίνει σημαντικά από τα 20 δις Ευρώ, που είχε φανεί ότι εξασφάλιζε η Ελλάδα κατά τη σύνοδο των Βρυξελλών. Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, εκτός του κ. Φώλια, μίλησαν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και Μακεδονίας Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας.

Πηγή: Πρωινός Λόγος (18/7/2005)


Η Τ.Ε.Δ.Κ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ Χ.Υ.Τ.Α.

Σήμερα, στις έντεκα το πρωί, θα συνεχιστεί στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Ιωαννίνων η συνεδρίαση, που διεκόπη την Παρασκευή, για το θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στην περιοχή του Ελληνικού. Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν έντονες και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη η λήψη ομόφωνης απόφασης. Όπως διαφάνηκε και την Παρασκευή, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν διαμορφωθεί τρεις τουλάχιστον διαφορετικές τάσεις, ενώ στοιχείο προς προβληματισμό αποτελούν και οι απουσίες που σημειώθηκαν. Η όποια απόφαση ληφθεί, πρακτικά έχει μικρή αξία, αφού η διαδικασία για τον ΧΥΤΑ θα συνεχιστεί κανονικά με την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η αξία και η σημασία της είναι κυρίως πολιτική, αφού θα καταδειχτεί στην πράξη η βούληση ή μη της Αυτοδιοίκησης να συμβάλει στην οριστική λύση του μεγαλύτερου προβλήματος, σήμερα, στο Νομό Ιωαννίνων.

Πηγή: Πρωινός Λόγος (18/7/2005)


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Κάθε μέσο επιστρατεύουν οι έμποροι, προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, εν όψει των εκπτώσεων, που ξεκινούν από σήμερα. Οι θερινές εκπτώσεις είναι η σανίδα σωτηρίας για τους εμπόρους και όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να προλάβουν τους ανταγωνιστές τους, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις των προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν έναντι μικρής προκαταβολής και να τα πληρώσουν τις επόμενες ημέρες και προσπαθούν να ενισχύουν τις πωλήσεις τους, που παρουσιάζουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, έως 15%. Άλλες επιχειρήσεις, κυρίως από τον κλάδο των επίπλων, έχουν ξεκινήσει «ανακαινίσεις» των καταστημάτων τους, πουλώντας τα προϊόντα τους σε τιμές ακόμα και 50% χαμηλότερα. Ορισμένες στέλνουν ακόμα και προσωπικές επιστολές στους πελάτες τους, προαναγγέλλοντας προσφορές, εκπτώσεις, ακόμα και δώρα. Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου. Στα είδη ένδυσης, οι εκπτώσεις θα φτάσουν στο 60%, χωρίς κανείς να αποκλείει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φθάσουν ακόμη ψηλότερα. Στα λευκά είδη, τα ποσοστά εκπτώσεων υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν γύρω στο 30%, όπως και στα είδη διακόσμησης, σπιτιού και στα είδη δώρων. Στα ηλεκτρικά είδη και στα έπιπλα, εκτιμάται ότι οι τιμές θα είναι μειωμένες έως και 25%, ενώ θα γίνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε εποχικά είδη και μοντέλα συσκευών παλαιότερης τεχνολογίας. Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα και θα λήξουν στις 27 Αυγούστου.

Πηγή: Πρωινός Λόγος(18/7/2005)


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ - Πηγή: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ισαακίου ηγουμ., Νατάλιος