ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ epcon.gr

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2007. Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ
Αρχαίο Θέατρο 'ΔΩΔΩΝΗ', Νομός Ιωαννίνων Το Γεφύρι της Άρτας, Νομός Άρτας Λιμάνι Ηγουμενίτσας, Νομός Θεσπρωτίας Πρέβεζα, Νομός Πρέβεζας
14/6/2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΓΚΑΛΟΠ
1. ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών στην Ήπειρο. Οι περισσότερες βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση, κοντά ή μέσα σε ρέματα και δάση αποτελώντας πηγή τοξικής μόλυνσης τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Αν μάλιστα μέχρι το τέλος του 2006 ο αριθμός των χωματερών δεν περιοριστεί σημαντικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων σε όσους Δήμους δεν λάβουν τα μέτρα τους.

Συμφωνείτε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από τους ΟΤΑ, ώστε να βρεθεί λύση για το πρόβλημα των χωματερών;

2. ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

Το κενό που υπάρχει στην αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού, έρχεται να καλύψει το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, με στόχο να εκμεταλλευτεί όλα τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τομέα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται αναβάθμιση της λειτουργίας των υπαρχουσών ιαματικών πηγών, κατηγοριοποίηση τους με σύστημα αστεριών και ειδικό σήμα λειτουργίας και επίσης δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες, έναντι μισθώματος.

Συμφωνείτε ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ιαματικού τουρισμού στην Ήπειρο;

3. ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα καταστεί δυνατή η μερική λειτουργία του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης. Αυτό θα επιτευχθεί με την εντατικοποίηση των εργασιών, αφού ρητή εντολή είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες εργασίες μέσα στο θέατρο.
Στο κοινό πρόκειται να αποδοθούν τελικά περισσότερες από 2.000 θέσεις, σε τμήματα που δεν παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας, παρά τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων, οι οποίοι επέμεναν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από 600 θέσεις.

Συμφωνείτε με την εξέλιξη που παρουσιάζει το θέμα της συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης;ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Ελισσαίου προφ., Μεθοδίου αρχιεπ.Κων/πολης,Μητροφάνης